dianex

Cum devii fotograf independent?

9 martie 2023|Tags: , |
fotograf independent

Pentru mulți oameni, fotografia este un hobby. Dar unii oameni vor să-și ducă hobby-ul la un nivel cu totul nou. Vor să facă bani și să fie proprii lor șefi, să devină fotografi profesioniști.

A deveni profesionist pare un salt uriaș. A deveni fotograf profesionist poate fi intimidant. La început acest lucru părea imposibil. Acum că mulți oameni au propriile lor camere, mai e nevoie de un fotograf profesionist?

Oricât de descurajantă ar părea, o carieră în fotografie este posibilă. Nu numai că fotografi profesioniști sunt la mare căutare, dar poți câștiga și un salariu decent din fotografie.

Demararea unei afaceri de fotografie nu este ușoară. Nu se va întâmpla peste noapte. Trebuie să fii realist și să muncești din greu. Dar o carieră în fotografie poate schimba viața dacă vrei.

Dacă sunteți gata să vă începeți cariera ca fotograf profesionist, suntem aici pentru a vă ajuta. De aceea am adunat sfaturile noastre preferate despre cum să devii fotograf profesionist.

Alegeți domeniul și dobândiți abilitățile necesare

Există mai multe specialități de fotografie din care să alegi, cum ar fi:

  • Fotografie portret
  • Fotografie comercială
  • Fotografie științifică și industrială
  • Fotografie aeriană
  • Fotografie de artă plastică

Internetul a devenit o resursă valoroasă când vine vorba de fotografie. O căutare rapidă vă poate oferi informații și tutoriale. Indiferent dacă este de bază sau mai avansat, îl puteți găsi.

Învață și exersează cât poți de mult. Ridică camera și încearcă să te provoci. Încearcă fiecare tehnică și stăpânește-o. Este grozav dacă ai deja multă experiență. Dar dacă nu, acordă-ți suficient timp. Trebuie să știi cum să profiti la maximum de camera ta. Trebuie să înțelegeți expunerea și profunzimea câmpului. Trebuie să înțelegi lumina. Elementele de bază ale fotografiei ar trebui să devină a doua natură pentru tine.

Înainte de a putea lua în considerare să devii fotograf profesionist, trebuie să fii un fotograf competent.

Ocupați-vă de birocrație

Pentru a putea să desfășurați o activitate în mod legal va trebui să vă alegeți o formă de entitate legală și să vă înființați o firmă la Registrul Comerțului. Nu există o alegere absolut mai bună, fiecare entitate având propriile sale avantaje. Această decizie depinde de fiecare antreprenor și de propriile sale obiective, cunoștințe, viziune și activități pe care dorește să le desfășoare. Sfatul nostru este că, dacă abia sunteți la început și nu sunteți sigur dacă viața antreprenorială este potrivită pentru dvs., începeți prin a deschide un PFA.

Avantajele deschiderii unui PFA includ costuri mai mici de înființare și administrare, timp rapid de configurare, flexibilitate în operațiunile contabile (nu este nevoie să aveți un expert contabil). PFA-urile, în schimb, trebuie să plătească CASS 10% și CASS 25% din plafonul anual (12 salarii minime pe economie), dacă încasează mai mult decât acel plafon anual (36.000 lei plafon pentru anul 2023). În plus, deschiderea unui PFA necesită dovada cunoștințelor și experienței în domeniul în care se va desfășura activitatea.

Avantajul SRL este că există doar un impozit de 1% pe venit și nu există limită pentru numărul de angajați. Puteți desfășura mai multe activități economice în diferite domenii. Dezavantajele includ timpul și cheltuielile mult mai mari pentru deschiderea și închiderea unui SRL, precum și costuri mai mari de contabilitate.

După ce v-ați înființat firma asigurați-vă că sunteți la zi cu toate procedurile care trebuie efectuate ulterior unei înființări, cum ar fi depunerea declarației unice, angajarea unui contabil sau înregistrarea TVA-ului.

Vânzarea fotografiilor în mod legal

Ca regulă generală care se aplică vânzărilor online, dacă doriți să vă vindeți fotografiile pe internet printr-un magazin online, trebuie să luați în considerare cel puțin Legea nr. nr. 365/2002, Ordinul ANPC 72/2010, despre comerțul electronic, Ordonanţa de urgenţă nr. 34/2014 privind protecţia consumatorilor la încheierea şi executarea contractelor la distanţă, despre prelucrarea datelor cu caracter personal în domeniul comunicațiilor electronice și protecția vieții private în domeniul comunicațiilor electronice .

Magazinul respecta toate regulile și reglementările prevăzute în legislatia de mai sus. De exemplu, linkul direct publicat catre site-ul ANPC, și înregistrarea operatorilor 1de prelucrare a datelor înregistrată ca operator de prelucrare a datelor pentru instituțiile de prelucrare a datelor în cadrul național de prelucrare a datelor cu caracter personal. agenție de supraveghere.
Dacă doriți să vă vindeți fotografiile pe alte site-uri care sunt ele însele magazine online (de exemplu, prin Envato, Shutterstock etc.), atunci trebuie doar să urmăriți facturile și chitanțele.

Go to Top