Consultanță Înființare Firmă. Utilă Oricărui Antreprenor la început de drum

Consultanță Înființare Firmă. Utilă Oricărui Antreprenor la început de drum

Consultanta Infiintare Firma

Vrei să deschizi o afacere și :

  • vrei să înțelegi exact ce avantaje și dezavantaje are tipul de firmă pentru care ai optat;
  • ai citit pe dianex.ro sau pe internet, dar ai încă lucruri neclare;
  • ai o întrebare privind o situație mai atipică în activitatea ta;
  • vrei să știi ce obligații ai;
  • dorești să primeși sfaturi de la specialiști cu experiență.

Programează o sedință de consultanță cu unul din specialiștii Dianex.ro. Tarif – 200 lei (TVA inclus) / sedință telefonică de 30 minute.

Ai întrebări despre serviciul de consultanță?
Sună! 0730 072 336
Luni   Vineri : 09.00-16.00

Ai întrebări despre serviciul de consultanță?
Sună! 0730 072 336
Luni   Vineri : 09.00-16.00

Ce au hotărât clienții în urma consultanței

Statistică realizată pe un număr de 100 de clienți în perioada 2018 – 2020

Înainte de a explica de ce este bine să apelăm la un consultant atunci când începem o afacere, am să prezint unele statistici despre evoluția afacerilor în România pentru ultimii 6 ani.

AN Firme Înființate Firme Radiate
2017 136 699  82 295
2018 135 532  80 181
2019 134 220 101 601
2020 109 939  51 715
2021 148 294  66 897

Susă statistică : www.onrc.ro

La fiecare 10 firme înființate, aproximativ 6 se închid lăsând în urmă datorii și dezamăgiri.

Foarte mulți încep o afacere „după ureche” sau apelând la Gooogle, din dorința de a face economii sau din comoditate.

Experiența în domeniul afacerilor ne-a oferit multe exemple de firme care, după primele 6 luni de activitate au avut pierderi și de câteva mii sau zeci de mii de lei, administratorul sperând la vremuri mai bune, în loc să facă o analiză și să ia măsuri în consecință.

Principalele greșeli ale persoanelor care doresc să deschidă o afacere.

Neîntocmirea unui test de fezabilitate preliminară a viitoarei afaceri.

Testul de fezabilitate preliminară reprezintă primul pas la începutul procesului de alcătuire a planului de afacere, prin identificarea si analiza pieței de desfacere, sectorului de activitate, etc.

Practic încercați să vă situați în postura ”antreprenorului” care dorește să înceapă o afacere, dar și și a ”investitorului” care trebuie să susțină această afacere. ”Antreprenorul” trebuie să aducă toate argumentele pentru a obține banii ”investitorului”.

Descrieți ideea de afaceri cât mai detaliat, prezentând cum vor beneficia clientii în urma utilizarii produsului sau serviciului si care sunt caracteristicile care diferentiaza produsul sau serviciul de cel al concurentei.

Descrieti experiența anterioară legată de produsul / serviciul pe care intenționati să-l promovați!

Lipsa unui plan de afaceri.

Înainte de a ne arunca în vâltoarea luptei pentru clienți și piață, trebuie să ne facem cel puțin un ”mini” plan de afaceri.

Încercați să vă răspundeți cât mai sincer la următoarele înrebari:

    1. Care este esenta afacerii? adică din ce o sa scot venit;
    2. Cine sunt clientii mei? mai ales de ce ar veni la mine;
    3. Care sunt produsele/serviciile mele? și cu ce sunt mai bune decat ale concurentei;
    4. Ce firme îmi sunt concurente? și cu ce sunt eu mai bun decât ele;
    5. Ce nevoie de personal am? care este nivelul de slarizare în acel sector de activitate;
    6. Ce resurse financiare îmi sunt necesare? de multe ori am auzit „daca știam căt mă costă nu mă legam la cap”.

Lipsa experienței în activitatea pe care urmează să o desfașoare.

O clientă mi-a a spus direct: „cumpăr haine de la 14 ani, de ce nu aș putea să fac un magazin de haine„. În general acesta este argumentul folosit de tot mai mulți viitori antreprenori. „Ce mare lucru e să faci ……!” sau „Știu un vecin care este analfabet și are 5 magazine„.

Desfășurarea unei activități în limitele și spiritul legii este idealul către care ar trebui să țintească fiecare dintre noi atunci când se gandește să-și deschidă o firmă. De aceea să începi o afacere fără să cunoști foarte bine activitatea pe care o desfășori și/sau pentru care nu ai o mare PASIUNE, reprezintă un element care, mai devreme sau mai târziu va duce la faliment.

Neînsușirea principalelor elemente necesare unui antreprenor.

Am contabil, nu trebuie să mă intereseze noțiuni de contabilitate„, „Plătesc pe cineva să se ocupe” , astfel de argumente au mulți dintre cei care vor să înceapa o afacere.

Este foarte important ca un antreprenor să aibă cunoștinte de bază din domeniul contabilității (calcul TVA, obligațiii fiscale, obligații privind contabilitatea, etc), autorizațiilor necesare, termeni tehnici, resurse umane, etc. în asa fel încat să nu poată fi încurcat prea ușor de vreun partener, autorități, salariat sau chiar de contabilul său.

Mulți cred că înființarea unei firme constă doar în completarea unor formulare. GRESIT!

    1. Este bine să aplez la infiintarea unui PFA, sau sa apelez la infiintarea unui SRL , ( PFA sau SRL )plătitor de TVA sau nu, plătitor de impozit pe profit sau impozit pe venit?
    2. Îndeplinesc condițiile pentru a desfășura activitatea aleasă de mine?
    3. CAEN-urile alese reflectă activitatea desfășurată de mine? este cea mai des intalnită eroare. Ca exemplu: am întalnit diverși producatori care au autorizat CAEN-ul de producție fără să mai autorizeze CAEN-ul de comercializare pentru acele produse. Consecință: sancăiuni sau chiar confiscarea veniturilor;
    4. Dosarul pentru ONRC o fi complet?  e groaznic ca după ce ai stat câteva ore la coadă, să afli că iți lipseste cine știe ce document.
    5. Am depus toate documentele pentru autorizare? cei mai multi află la primul control, și nu află gratis.
    6. Aș putea ca odată cu înființarea firmei să deschid și un punct de lucru?

Pânâ încep activitatea nu am nici o obligație, deci nu-mi trebuie un contabil.

Încă din prima zi de la înființare (data de eliberare a Certificatului de Înregistrare) orice firmă/PFA are obligații fiscale și declarative indiferent dacă are sau nu activitate comercială. Bineințeles, acestea sunt foarte reduse, însa ele există și nerespectarea lor sunt generatoare de sancțiuni.

Contabilitate autorizată CECCAR

Specializați și echipați pentru servicii 100% Online.
Obține Preț Contabilitate Instant

Dacă am scăpat de ONRC înseamnă că am terminat treaba.

După ce se eliberează certificatul unic de înregistre de la ONRC, în funcție de activitatea desfășurată, mai sunt necesare înregistrari și depuneri de declarații inițiale la diverse instituții (DSV, Agentia de Mediu, Directia de Sanatate Publica, Primarie, etc).

Alegerea unui Contabil „LA NEGRU”.

După 20 ani de experiență, tot nu am reușit să înțeleg de ce un întreprinzator este atat de „încantat” să aleagă pentru serviciile de contabilitate un contabil care nu încheie nici o formă de contract cu firma (sau are contract de tehnoredactare) și în eventualitatea unui control nu poate să-l deranjeze.

Cele mai multe colaborari de genul acesta se termină la primul control, când, intreprinzatorul află ca actele îi sunt vraiște și că trebuie să platească amenzi și penalități de mii de lei. În schimb el este „fericit” că avea contabil ieftin.

Programează o întălnire (telefonică) pentru Consultanta in Afaceri.

  • vom stabili ce entitate se potriveste cel mai bine viitoarei dvs activitati si de ce sa alegi deschiderea unui SRL sau PFA/I.I;
  • iti vom prezenta care sunt pasii si documentele de care ai nevoie pentru deschiderea unei firme;
  • analizam ce calificari sau autorizari sunt necesare pentru desfasurarea activitatii si modul de obtinere ale acestora;
  • explicam ce obligatii vei avea din punct de vedere contabil si ca angajator;
  • explicam ce obligatii vei avea din punct de vedere al: Autoritatii Nationale Sanitar Veterinara si Siguranta Alimentelor, Sanatatii si Securitatii in Munca, prevenire si Stingerea Incendiilor si Autoritatilor Locale;
  • explicam in mod succint ce inseamna un plan de afaceri si de ce este important realizarea lui;
  • te familiarizam cu principalii termeni intalniti in activitatea antreprenoriala;
  • vom stabili ce entitate se potriveste cel mai bine viitoarei dvs activitati si de ce sa alegi deschiderea unui SRL sau PFA/I.I;
  • iti vom prezenta care sunt pasii si documentele de care ai nevoie pentru deschiderea unei firme;
  • analizam ce calificari sau autorizari sunt necesare pentru desfasurarea activitatii si modul de obtinere ale acestora;
  • explicam ce obligatii vei avea din punct de vedere contabil si ca angajator;
  • te familiarizam cu principalii termeni intalniti in activitatea antreprenoriala;

Consultanta initiala

  • vom „analiza omul”, identificand punctele forte si punctele slabe ale acestuia si daca este pregatit sa faca pasul catre afaceri , sau nu;
  • identificam motivatia pentru a incepe o afacere stabilind impreuna cat de puternica este aceasta si daca este suficienta sa constituie un imbold decisiv pentru start;
  • iti vom explica cum sa faci analiza pietii de desfacere si a sectorului de activitate in care te vei desfasura in activitatea de antreprenor;
  • iti vom structura modul in care vei face un plan de afacere viabil si coerent; Planul de afaceri este documentul care iti va oferi raspunsurile la multe intrebari. Dupa realizarea planului de afaceri, 60% dintre clientii nostri au concluzionat ca nu sunt pregatiti sa inceapa afacerea mult visata, amanand termenul pentru deschiderea ei pana la data la care vor fi capabili sa puna in aplicare planul de afacere intocmit. Astfel au reusit sa evite un viitor esec.
  • vom aprofunda modul de stabilire a obiectivelor SMART si importanta acestora;
  • vom face o analiza SWOT pentru viitoarea activitate, astfel vei intelege clar nivelul de la care vei pleca la drum;
  • iti vom prezenta principalele tehnici de marketing online si offline;
  • iti vom explica succint care sunt cele 10 competente personale antreprenoriale si cum sa lucrezi la imbunatatirea acestora;
  • te vom indruma pentru efectuarea testului de fezabilitate preliminara pentru ideeea ta de afacere;

Test fezabilitate preliminar

Tot mai multi sunt puternic interesati de inceperea unei afaceri. Din pacate conform statisticilor cele mai multe idei de afaceri nu vor putea fi materializate (lipsa cunostinte, finantare, calificare, etc), iar o buna parte din afacerile pornite vor esua. Sansele de reusita sunt foarte reduse, insa cu toate acestea, oportunitatea de a-ti fi propriul stapan, de a-ti stabili singur procedurile de munca si de a-ti trai visele imping tot mai multi romani sa persiste in dorinta de a deveni intreprinzatori.

Testul de fezabilitate preliminara a viitoarei afaceri este chiar inceputul procesului de alcatuire a planului de afacere. Daca ai intentii serioase de a reusi intr-o noua activitate economica – nu doar simplu vrei sa te apuci de ea – acest test de fezabilitate este chiar pentru tine. Vom folosi instrumente de analiza moderne care te va ajuta sa:

  • raspunzi la intrebarea „De ce va functiona sau nu ideea mea de afacere”;
  • intelegi cum sa inveti despre ceea ce nici nu stii ca nu stii;
  • intocmesti o foaie de lucru pentru analiza pietei;
  • intocmesti lista de verificare pentru atractivitatea sectorului;
  • obtii un studiu de marketing efectuat pentru a-ti testa ideea de afacere.