Vrei să eviți cele mai comune greșeli în completarea declarației unice? Vrei să nu plătești un ban mai mult decât trebuie la bugetul de stat?
Top 10 greseli la completarea declaratiei unice

Instructiuni depunere declaratie unica

Pentru început este necesar să vă înregistrați în spațiu virtual Ghid inregistrare Spatiu Virtual Public (SPV)

Va veti autentifica la contul https://declunica.anaf.ro folosind userul si parola de la spatiu virtual.

Dupa autentificare, apasati butonul „Alege Fisierul” selectati declaratia primita de la noi si dupa ce aceasta se va incarca , apasati butonul „Transmitere formular”

Dupa transmitere veti primi in cateva minute, la adresa de email pe care ati deschis spatiul virtual un email de la ANAF in care veti regasi „index incarcare”

Dupa primirea emailului de la ANAF cu indexul de incarcare, veti merge la site https://www.anaf.ro/StareD112/ pentru verificarea depunerii declaratiei.

„Introduceti indexul de incarcare:” – introduceti numarul primit pe email

„Introduceti CIF-ul contribuabilului:” – introduceti CNP-ul dvs.

Dupa ce apsati butonul „Verifica” veti fi directionati in meniul din care veti putea descarca Documentul de validare. Acesta trebuie sa-l descarcati si sa-l arhivati, fiind dovada depunerii.

„Documentul trebuie sa contina Validare fara erori

Comandă Completare Declaratie Unică!

Conturile unice IBAN plata persoane fizice în urma depunerii declarției unice.

Asistenta telefonică pentru completarea formularului:
0721 321 348
Luni – Vineri : 08.00 – 18.00

completare declaratie unica

Completarea si depunerea declaratiei unice se face in maxim 30 de zile calendaristice de la data eliberarii Certificatului Unic de Inregistrare

Conform legii 82/1991, cei care desfasoara activitati independente (PFA, I.I. , I.F. si Liber Profesionisti), NU au obligatia sa angajeze un contabil sau sa contracteze un memebru CECCAR pentru intocmirea evidentei Contabile in Partida Simpla. Insa, conform ordinului 170/2015 si a Codului Fiscal, persoanele care desfasoara activitati independente si tin evidenta contabila in partida simpla, au obligatia sa completeze registrele contabile si sa intocmeasca o serie de documente specifice.

Pentru cei care au serviciile de contabilitate PFA, organizate externalizat, intocmirea si depunerea declaratiei unice nu poate constituii o problema. Insa, pentru cei care nu au apelat la un profesionist pentru organizarea contabilitatii, intocmirea declarateii unice poate deveni o provocare

La sfarsitul fiecaruia an, cei care tin evidenta contabila in Partida Simpa au obligatia sa calculeze anual venitul net, sa calculeze si sa declare impozitul pe venit si contributiile de asigurari sociale.

Pana la data de 15 martie al fiecarui an (cu exceptia anului 2018 cand termenul este 15 iulie), contribuabilii care desfasoara activitati independente sunt obligati pentru completare Declaratia Unica.

Dianexaccounting SRL, firma autorizata CECCAR, ofera servicii de consultanta astfel:

  1. verifica modul in care este organizata contabilitatea in partida simpla;
  2. explica si indruma pentru intocmirea corecta a registrelor si documentelor;
  3. explica si indruma asupra modului corect de tinere a evidentei contabile in partida simpla;
  4. explica si indruma asupra modului corect de calcul al impozitului si contribuiilor sociale;
  5. explica si indruma asupra modului corect de intocmire a declaratiei unice.