Înființare PFA – Persoană Fizică Autorizată

Înființare PFA
Persoană Fizică Autorizată

100% Online în toate județele

100% Online în toate județele

Fără Notar și Deplasări
Noi Completăm Toate Documentele

Fără Notar și Deplasări
Noi Completăm Toate Documentele

  • Completezi formularul de comandă cu datele de contact și furnizezi câteva informații.

  • Completăm toate documentele și le trimitem online.

  • Semnezi documentele direct în platforma dianex.ro (nu ai nevoie de semnătură electronică)

  • Depunem dosarul online la Registrul Comerțului din toate județele.

  • În 2 – 3 zile lucrătoare PFA-ul este înregistrat. Vei primi actele PFA-ului prin email, semnate electronic de funcționarii de la Registrul Comerțului conform legii 265/2022.

infiintare pfa
Dianex nu folosește aplicații automate de completare a formularelor (gen:”Ai actele PFA pe loc”) unde, fiecare utilizator completează formularele după cunoștințele sale.
La Dianex, toate formularele și actele sunt completate de consultanți cu experiență.
  • Carte identitate pentru persoana care constituie PFA-ul;
  • Documente proprietate imobil în care se stabilește sediul profesional (copie act proprietate, sau certificat moștenitor, sau adeverință de la Primarie, sau Extras Carte Funciară, etc) + datele de identificare ale proprietarilor.
  • Accept asociație proprietari (î-l primești de la noi completat), pentru cei care stabilesc sediul la bloc și desfașoară activități la sediu. Pentru cei care nu desfasoară activități la sediu nu este necesar acceptul de la asociație;
  • Dovada calificare / studii (după caz).

Mai multe explicații privind Acte necesare înființare PFA

  • Întocmirea documentelor necesare la înființarea P.F.A. și expedierea lor prin email  dupa primirea tuturor informațiilor și obținerea rezervării de nume durează în medie 1-3 zile lucrătoare;
  • De la depunerea actelor la O.R.C., dacă nu sunt amânări, PFA-ul se înregistrează în medie de 3 zile lucrătoare;

Denumirea PFA-ului trebuie să conțină numele și prenumele titularului PFA. Dacă mai există PFA-uri cu aceași denumire, conform art. 52 din legea 265/2022, trebuie respectată urmatoarea ordine:

  1. nume și prenumele dvs. + inițiala prenumelui tatălui
  2. nume și prenumele dvs. + inițiala mamei
  3. nume și prenumele dvs. + prenumele întreg al tatălui
  4. nume și prenumele dvs. + prenumele întreg al mamei

Un P.F.A. poate desfășura maxim 5 activități economice (clase coduri CAEN).
De exemplu ”4711 – Comerț cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, bauturi și tutun” reprezintă o activitate economică.

Un P.F.A. poate angaja cu contract individual de muncă maxim 3 salariați. Titularul P.F.A. nu poate avea calitatea de salariat al propriului P.F.A. Titularul P.F.A. poate avea calitatea de salariat la o altă firmă sau un alt P.F.A.

Un P.F.A se poate radia la cerere sau în caz de deces al titularului. În cazul decesului titularului, activitatea P.F.A.-ului nu poate fi continuată de moștenitorii acestuia.

Formalitatea de radiere PFA este una simplă si ieftină.

Dianex nu folosește aplicații automate de completare a formularelor (gen:”Ai actele PFA pe loc”) unde, fiecare utilizator completează formularele după cunoștințele sale.
La Dianex, toate formularele și actele sunt completate de consultanți cu experiență.

Pentru că înființarea unui PFA nu înseamnă doar completarea unor formulare, dacă ești clientul nostru:

  • nu trebuie să pierzi timp cu completarea de formulare si deplasări. La Dianex toate documentele vor fi analizate și procesate de un specialist.

  • vei avea un consultant cu experiență, dedicat pe tot parcursul de înființare și ulterior înființării.

  • îți explicăm diferența dintre impozitare PFA în sistem real și norma de venit și modul în care vei plăti în contul unic pentru persoană fizică;

  • îți explicăm ce condiții trebuie sa îndeplinești pentru a efectua operațiuni intracomunitare, avantajele și dezavantajele înregistrării în scopuri de TVA în România;

  • descriem succint ce obligații contabile vei avea odată cu înregistrarea PFA-ului la Registrul Comerțului (O.R.C.) ;

  • vom alege codurile CAEN si vom prezenta autorizațiile, avizele, acordurile și certificatele necesare funcționării activității în cadrul PFA-ului ;

  • vom furniza lista cu ce registre și documente sunt obligatorii pentru contabilitate și funcționare ;

  • răspundem telefonic la întrebari punctuale privind activitatea PFA-ului timp de 10 zile ulterior soluționării dosarului;

Ai întrebări despre actele necesare, pașii de urmat sau calificare?
Sună! 0748 029 745
Luni – Vineri : 08.00-17.00

Ai întrebări despre actele necesare, pașii de urmat sau calificare?
Sună! 0748 029 745
Luni-Vineri : 08.00-17.00

Contabilitate PFA autorizată CECCAR

Specializați și echipați pentru servicii 100% Online.
Obține Preț Contabilitate PFA

Servicii ulterioare înființare PFA

Întrebări frecvente despre înființarea unui PFA

Registrul Comerțului, prin procedura de înregistrarea a unui PFA, solicită ANAF informații despre cazierul fiscal și Poliției despre cazierul judiciar al titularului PFA. Dacă titularul figurează cu fapte incompatibile cu calitatea de a înființa un PFA, în unul dintre cele 2 caziere, dosarul de înregistrare va fi respins.

Cele mai des întâlnite fapte din cazierul fiscal al titularului, pentru care Registrul Comerțului respinge dosarul sunt:

  • calitatea de asociat, acționar, titular al unei alte firme pentru care nu sunt îndeplinite obligații fiscale și contabile (declarații nedepuse, bilanțuri nedepuse, etc.);
  • calitatea de asociat, acționar, titular al unei alte firme cu sediul expirat, declarată inactivă din punct de vedere fiscal;

Conform OUG 44/2008, calificarea sau studiile sunt necesare doar pentru activități reglementate specific de anumite norme legale.

De exemplu pentru activități în domeniul I.T, nu sunt necesare calificări sau studii.

Pentru activități ca: frizer, coafor, bucatar, vânzător produse alimentare, și altele, sunt obligatorii studiile sau calificările, după caz.

PFA-ul nu are obligația să aibă un contabil, însă are obligația să țină (organizeze) contabilitate. Citește mai multe detalii.

Soțul/soția titularului PFA poate desfășura activitate pe respectivul PFA, fără să aibă contract individual de muncă cu condiția înregistrării unei declarații la Registrul Comerțului. Mai multe detalii.

Articole utile pentru înființarea unui PFA

Go to Top