dianex

Comandă Cod EORI pentru Firme și Persoane Fizice.

Rapid fără taxă de Urgență **

 • Primești EORI pe email în 2 – 48 ore lucrătoare. **
 • Eliberat de Direcția Regională a Vămilor sau U.K. **

 • Ai cererea blocată? Nicio problemă, Dianex.ro va debloca Cerera ta Gratuit. **
 • 100% Online. Poți comanda 24 de ore / 7 zile. Aplică la orice oră, de pe calculator sau telefon. **
 • Suport telefonic – 0730 072 337.
  (Zilele lucrătoate 08.00 – 17.00) **
 • Eliberat de Direcția Regională a Vămilor în 2 – 48 ore lucrătoare. **

 • Ai cererea blocată? Nicio problemă, Dianex.ro va debloca Cerera ta Gratuit. **
 • Suport telefonic – 0730 072 337.
  (Zilele lucrătoate 08.00 – 17.00) **

** Supus unor Termeni și Condiții

19 ani numar eori Experiență
Peste 1.000 Coduri EORI Obținute

1Comanda EORI
2Documente
3Plată
0.00 lei
Direcția Vamală nu percepe taxe pentru eliberare EORI

19 ani numar eori Experiență
Peste 1.000 Coduri EORI Obținute

Pentru a verifica dacă ai EORI valid, după ce dați clic pe ”Verifică număr EORI”, introduceți RO urmat de CUI firmă sau CNP fără spațiu

Veți avea nevoie de un număr EORI-RO dacă veți face declarații vamale sau veți primi o decizie vamală într-o țară UE sau Irlanda de Nord pentru importul/exportul de bunuri în/din afara UE (inclusiv Regatul Unit).

Veți avea nevoie de un număr EORI-GB dacă veți face declarații vamale sau veți primi o decizie vamală în Regatul Unit (fără Irlanda de Nord) pentru importul/exportul de bunuri în/din afara U.K.

 1. Completați formularul indiferent de județul în care sunteți stabilit;
 2. Plătiți cu cardul sau O.P. (dacă plătiți cu O.P. vă rugăm să comunicați dovada plății);
 3. Transmiteți documentele enumerate mai sus;
 4. Înregistrăm în sistemul informatic al ANAF cererea pentru obținerea/modificarea codului EORI și o trimitem pe email pentru semnare;
 5. Tipăriți cererea primită, o semnați și o trimiteți pe email;
 6. Direcția Regională a Vămilor eliberează codul EORI în aproximativ 2 – 48 de ore lucrătoare de la depunere dosarului. NU există o procedură / taxă legală de Urgență. De regulă (dar nu obligatoriu) termenul de soluționare este de 24 de ore lucrătoare.

Persoanele care sunt obligate să solicite atribuirea unui număr unic în Uniunea Europeană sunt:

 • operatorii economici (persoanele care, în cadrul activităţilor lor profesionale, exercită activităţi reglementate de legislaţia vamală, cum ar fi operaţiunile de import, export, tranzit, depozitare, reprezentare, precum şi operaţiuni prealabile sosirii/plecării mărfurilor care se introduc/scot de pe teritoriul Comunităţii);
 • persoanele, altele decât operatorii economici, care introduc/scot mărfuri în/din Uniunea Europeană (persoane fizice, ONG-uri, Fundații, etc).
Persoanele fizice care importă produse pentru scopuri strict personale nu au obligația să obțină un cod EORI.

Pentru un grup de firme, codul EORI se obține doar pentru societatea-mamă, nu și pentru fiecare filială în parte.

Pentru achiziții din și în Uniunea Europeană nu este necesar un cod EORI!

În funcţie de tipul de persoană, numărul unic în Uniunea Europeană atribuit de autoritatea vamală română va avea următoarea formă:
• pentru persoana juridică cu sediul în România: RO + CUI;
• pentru persoana fizică stabilită în România: RO + cod numeric personal;

cod EORI

Aceste documente se transmit pe email în 2-48 ore lucrătoare de la momentul depunerii dosarului.

EORI semnifică numărul unic în Uniunea Europeană. Companiile sau Persoanele Fizice care importă produse pe teritoriul Uniunii Europene, au nevoie de un număr de înregistrare și identificare a operatorului economic (EORI). EORI mai este întâlnit sub numele de: cod, număr sau certificat EORI. Acest număr este solicitat de autoritățile vamale și trebuie să fie obținut de la regionala vamală competentă, fiind utilizat pentru a vă identifica afacerea ca importator și vă permite să recuperați TVA la import (dacă este cazul).

Numărul EORI RO este eliberat de Direcția Regională a Vămilor din România și EORI UK este eliberat de autoritățile din Marea Britanie.

Firma noastră vă oferă două variante de plată a serviciilor, și anume: plata cu Card Bancar prin intermediul procesatorului de plăți Stripe Payments sau plata prin Virament Bancar (O.P).

ATENȚIE! Pentru Eliberarea codului EORI autoritățile Române nu percep taxă.

Firma noastră va creea cont în sistemul informatic ANAF și va înregistra cererea pentru obținerea codului EORI.

Direcția Regională a Vămilor eliberează si vă trimite pe email codul EORI RO în aproximativ 24 – 48 de ore lucrătoare (din păcate au fost situații în care acest termen a fost depășit) de la depunere dosarului la Direcția Vamală

Actele trebuie să fie corect scanate și transmise în format pdf. Dacă un act are mai multe pagini, acestea se vor afla în ordine într-un singur fișier. Actele vor fi trimise scanate fără alte elemente (degete, masă, etc), fără margini, fără umbre și perfect lizibile.

Codul EORI (Economic Operators Registration and Identification) este un identificator unic utilizat în cadrul Uniunii Europene pentru a monitoriza și înregistra tranzacțiile comerciale internaționale. Acest cod este esențial pentru orice entitate implicată în import/export, fie că este vorba despre o companie sau o persoană fizică.

Primul pas în procesul de obținere a unui cod EORI este înregistrarea în sistemul vamal al țării de origine. Procedura de înregistrare poate varia ușor de la o țară la alta, dar în general implică completarea unui formular specific și furnizarea unor documente justificative, cum ar fi actul de identitate sau înregistrarea la registrul comerțului pentru companii. După procesarea cererii, entitatea solicitantă va primi un cod unic EORI, care va fi utilizat în toate tranzacțiile ulterioare cu autoritățile vamale.

Unul dintre principalele avantaje ale deținerii unui cod EORI este că acesta simplifică procedurile vamale. Acest cod permite autorităților vamale să identifice rapid și să verifice informațiile despre operatorul economic și tranzacțiile acestuia. De asemenea, facilitează schimbul de informații între autoritățile vamale din diferite țări, ceea ce poate accelera procesele de import/export.

Mai mult decât atât, codul EORI este esențial pentru respectarea regulilor și reglementărilor vamale. În multe țări, acesta este obligatoriu pentru a efectua operațiuni de import/export și pentru a accesa anumite beneficii sau facilități vamale. Prin urmare, deținerea unui cod EORI actualizat și valabil este esențială pentru a evita întârzieri sau probleme în desfășurarea activităților comerciale internaționale.

Pe lângă beneficiile practice, codul EORI oferă și o mai mare transparență și control asupra tranzacțiilor comerciale. Acesta ajută la combaterea fraudei și a evaziunii fiscale, deoarece autoritățile vamale pot monitoriza mai eficient fluxurile de mărfuri și pot identifica mai ușor eventualele nereguli sau discrepanțe în documentație.

Pentru a rezuma, codul EORI este un element esențial în comerțul internațional în cadrul Uniunii Europene. Este un instrument de identificare unic și universal recunoscut, care facilitează procesele vamale, asigură conformitatea cu regulile și reglementările vamale și contribuie la creșterea transparenței și controlului în tranzacțiile comerciale internaționale. Pentru orice entitate implicată în import/export, obținerea și menținerea unui cod EORI actualizat și valabil este crucială pentru succesul și legalitatea activităților lor comerciale.

Articole utile pentru EORI

Go to Top