dianex

Spațiu Virtual (SPV) ANAF – Ghid Complet Deschidere și utilizare

17 ianuarie 2020|Etichete: , |

Completare Declarație Unică fără greșeli

Completăm declarația unică fără să plătești bani în plus.
Comandă Completare Declarație Unică

Spaţiul Privat Virtual este serviciul online pus la dispoziție gratuit de ANAF, care permite vizualizarea şi consultarea situaţiilor dumneavoastră fiscale.

Serviciul oferă posibilitatea să interacţionaţi cu autorităţile fiscale online, să cereţi şi să transmiteţi informaţii şi documente într-un mod simplu şi eficient.

Persoanele fizice care nu deţin un certificat digital calificat (semnătură electronică) pot solicita înregistrarea în spatiu virtual şi pe bază de nume de utilizator şi parolă. ATENTIE! Dacă pierdeți datele de autentificare (user și parolă), le puteți recupera doar prin intermediul adresei de emai cu ajutorul căreia ați deschis SPV-ul.

spatiu virtual ANAF

Pentru verificarea autenticității și integrității documentelor emise de Ministerul Finanțelor Publice, urmăriți instrucţiunile pentru validarea semnăturii și descărcați certificatul autorităţii de certificare MFP.

Verificarea documentelor electronice eliberate în Spațiul Privat Virtual, de către terțe persoane poate fi efectuată prin accesarea aplicației dedicate disponibilă pe site-ul ANAF la următorul link: https://www.anaf.ro/VerifAdev/

Serviciul Spaţiul Privat Virtual este disponibil persoanelor fizice și persoanelor juridice.

Prin deschiderea acestui cont veți beneficia și de o serie de avantaje. Prin serviciul „Spatiul Privat Virtual” [SPV] se poate:

  • depune online Declaratia Unica;
  • solicita Certificat de Atestare Fiscala;
  • să vă informați asupra obligațiilor fiscale de plată și sursa acestora;
  • descărca decizii de impunere;
  • verifica cum declara angajatorul dvs. contribuţiile de asigurări sociale;
  • obține adeverințe de venit anuale;

Pentru a deschide spațiu virtual trebuie sa accesați site ANAF.

Completare Date Identificare pentru Deschiderea SPV

Spatiu Privat Virtual (SPV PFA ANAF) se deshide pe CNP-ul titularului indiferent câte firme deține și tipurile de venituri pe care le obține.

Se vor introduce datele de identificare ale titularului PFA sau I.I. Deoarece spațiu virtual se înregistrează pe CNP, în cazul Intreprinderilor Familiale, fiecare membru își va deschide individual câte un spațiu virtual ANAF.

După parcurgerea pașilor de înrolare în spatiu virtual, utilizarea acestuia va fi posibilă doar după aprobarea contului.

spatiu virtual

Tipuri de Aprobare Deschidere Spatiu Virtual ANAF

spv

1. Tipul de aprobare SPV ANAF :  Verificare numar document.

In anii 2018 – 2019 s-a desfasurat o campanie de catre ANAF, in sensul in care s-a trimis la cei care erau inregistrati cu activitati independente, o scrisoare prin care se incuraja deschiderea spatiilor virtuale. In acel document se regăsea și un număr de înregistrare, pe prima pagina, în stânga sus.

În situați în care ați primit somații sau notificări (menționate în Listă) primite de la ANAF, prin poștă, introduceți numărul documentului aflat pe prima pagină, în partea de sus.

2. Tipul de aprobare ANAF SPV :  Aprobare la ghiseu

Pentru a aproba înregistrarea în Spaţiul Privat Virtual, este necesar să vă prezentaţi la orice administraţie fiscală în termen de 10 zile de la data primirii mesajului generat in urma completării formularului, împreună cu actul de identitate în original şi copie şi numărul de înregistrare ce v-a fost atribuit la generarea mesajului. După aprobare trebuie să așteptați email-ul cu confirmarea activării și după aceea vă puteți autentifica în contul dvs. SPV.

3. Tipul de aprobare SPV ANAF :  Verificare numar inregistrare decizie

Pentru persoanele care au mai desfasurat activitati independente (PFA, I.I. , I.F.) sau profesii liberale (medici, contabili, notari, avocati, etc.) inainte de anul 2018, au primit la sediu decizii de impunere emise de ANAF.

Pentru identificarea pe baza unei decizii emise în 2013 sau mai târziu se poate indica unul din numerele următoare:
1) Numărul unei decizii de impunere imprimat în partea de sus a documentului hârtie primit de la ANAF şi precedat de textul ‘Nr.înregistrare’.
2) Numărul unei decizii referitoare la obligaţii de plată accesorii indicat în colţul stânga sus pe documentul hârtie primit de la ANAF şi precedat de textul ‘Nr.’

4. Tipul de aprobare Spatiu Virtual :  Identificare vizuală on-line (sistem video)

Pentru aprobarea prin identificare vizuală on-line (sistem video) este necesar să vă programați on-line cu ajutorul aplicației de la link-ul care va fi afișat în pagina de succes a înregistrării.

Este recomandat sa nu se foloseasca adrese de yahoo pentru deschidere Spatiu Virtual

Dupa apasarea butonului Continua se va genera un mesaj de confirmare pentru trimiterea formularului de înregistrare. Acest mesaj este important sa-l salvati.

Cont Unic Plata Persoane Fizice pentru plata Impozit Venit, CASS și CAS

Prin serviciul „Spaţiul Privat Virtual” [SPV] puteţi să vă informaţi asupra obligaţiilor fiscale pe care le aveţi neplătite, puteţi descărca decizii de impunere începând cu anul 2013, puteţi verifica cum declară angajatorul dvs. contribuţiile de asigurări sociale şi nu numai atât. SPV se îmbogăţeşte permanent.

Serviciul este disponibil persoanelor din toată ţara, conform unor termeni şi condiţii accesibili aici: Termeni şi condiţii

Articole cu Informații PFA

Go to Top