Revânzare case de marcat pas cu pas

Revanzare case de marcat cu jurnal electronic de la o firmă la alta se poate face doar prin intermediul unitatii de service de la care a fost achizitionata aceasta.

Pasi in care se poate revinde casa de marcat de la o firma la alta sunt prezentati mai jos:

 • Se emite o factura de la societatea care inceteaza sa mai utilizeze casa de marcat catre unitatea de service de la care a fost achizitionata ( daca societatea care vinde casa de marcat inca este activa). Daca societatea este radiata, se va incheia un contract de vanzare-cumparare intre titularul/administratorul societatii si unitatea de service. Unitatea de service va emite apoi, o factura de vanzare catre societatea care va prelua casa de marcat. In acest sens, sunt necesare urmatoarele:
   • Factura si chitanta din partea societatii care renunta la casa de marcat, cumparator fiind unitatea de service;
   • Datele societatii care va prelua casa de marcat pentru ca unitatea de service sa ii emita factura si chitanta pentru casa de marcat.
Revanzare case de marcat
 • Se descarca declaratia F4103 de la urmatoarea adresa https://www.anaf.ro. Se completeaza aceasta si se depune on-line cu semnatura electronica la adresa http://www.e-guvernare.ro/ de catre reprezentantul sau imputernicitul societatii care nu mai utilizeaza casa de marcat. Dupa primirea recipisei in care se specifica ca Documentul este valid, se descarca declaratia F4105 de la adresa https://www.anaf.ro. Se procedeaza in acelasi mod ca la declaratia precedenta.
 • Se procedeaza la extragerea memoriei fiscale si a jurnalului electronic si predarea acestora catre societatea care nu mai utilizeaza casa de marcat. Aceasta trebuie sa inregistreze PV de extragere la Administratia Financiara de care apartine punctul de lucru sau sediul.
 • Societatea care va prelua casa de marcat trebuie sa achizitioneze o noua memorie fiscala, un nou jurnal electronic si sa incheie un contract cu unitatea de service.
 • Unitatea de service va intocmi dosarul pentru obtinerea numarului unic de identificare (NUI) pentru noua firma, va programa si fiscaliza casa de marcat.