dianex

Radiere PFA sau I.I.

Radiere PFA sau I.I.

100% Online în toate județele

100% Online în toate județele

Doar cu Buletinul, doar 299 lei

Doar cu Buletinul, doar 299 lei

  • Completezi formularul de comandă cu datele de contact și ne comunici câteva informații.

  • Completăm toate documentele și le trimitem online.

  • Semnezi documentele direct în platforma dianex.ro (nu ai nevoie de semnătură electronică). Depunem dosarul online la Registrul Comerțului din toate județele.

  • În 2-3 zile lucrătoare, radierea este înregistrată. Vei primi rezoluția emisă de ONRC pentru radiere prin email, semnată electronic de funcționarii ONRC.

Radiere PFA sau I.I.

Lei 299 - fără costuri suplimentare
  • Asigurăm consultanță inițială și completăm documentele
  • Avocatul nostru te va reprezenta pentru orice problemă legată de dosar în fața funcționarilor ONRC.
  • Ulterior radierii, vei primi un ghid complet cu toate obligațiile ulterioare radierii PFA/I.I.-ului.
  • Suntem alături de dvs. ulterior. Vom asigura consultanță timp de 10 zile ulterior radierii.
  • (Opțional) Completare declarație Unică200 lei

Dacă apelezi la serviciile Dianex, pentru radiere PFA / I.I. ai nevoie doar de copie C.I. titular PFA / I.I.

Radierea la Registrul Comerțului pentru PFA / I.I. – uri se poate face chiar dacă există datorii sau obligații neîndeplinite pe acel PFA / I.I.

Radiere de la Registrul Comerțului nu scutește titularul PFA / I.I. de plata datoriilor și/sau îndeplinirea respectivelor obligații.

DA!. Nu există termen pentru care titularul să-și înființeze un alt PFA sau I.I.

La Registrul Comerțului procedura de radiere se poate efectua fără nici o problemă. Însă, din punct de vedere legal, nu este corect să radiem un PFA / I.I. dacă nu am lichidat patrimoniul acestuia (marfă, mijloace fixe, licențe, etc).

Întâi lichidăm stocum de marfă, vânzare pentru marfa vandabilă, casare/perisabilitate pentru marfa nevandabilă. După aceea începem procedura de radiere la ONRC.

Să presupunem că pentru anul 2021 un PFA a plătit impozit aferent normei pentru întreg anul în valoare de 3150 lei. La data de de 30.04.2021 PFA-ul se radiază.

Rezultă un rest de 245 zile pentru care s-a plătit impozit necuvenit statului. În declarația unică de lichidare se va declara: 3150*120 zile / 365 = 1036 lei. Pentru suma de 2114 lei se va face cerere de restituire la Administrația Finaciară.

Solicitarea se poate face de către orice persoană interesată care are calitatea de moștenitor sau rudă a titularului decedat.

Ai întrebări despre actele necesare sau pașii de urmat?
Sună! 0721 321 348
Luni – Vineri : 08.00-17.00

Ai întrebări despre actele necesare sau pașii de urmat?
Sună! 0721 321 348
Luni – Vineri : 08.00-17.00

Pași radiere PFA (Persoană Fizică Autorizată) sau I.I. (Întreprindere Individuală)

Comunicarea documentelor necesare pentru radierie.

Urmează a fi transmise prin email următoarele documente:

  • Copie a Cărții de Identitate a titularului PFA / I.I. Aceasta va fi expediată cu mențiunea „Conform cu originalul” și semnată de către titular.

Întocmire dosar radiere PFA sau I.I. și depunere la Registrul Comerțului

Cu documentele primite de la dumneavoastră, vom întocmi dosarul cu actele necesare radierii PFA-ului sau I.I.-ului.

Noi vom completa toate actele necesare, pe care le vom trimite prin email către dumneavoastră pentru a le lua la cunoștință și a le semna. Actele semnate vor trebui să ni le comunicați prin intermediul platformei dianex.ro.

În termen de 2-5 zile lucrătoare de la depunerea dosarului la Registrul Comerțului, veți primi actele emise de Registrul Comerțului prin email. Vom oferi și consultanța necesară în acest proces.

După ce primim actele semnate, le vom depune ONLINE la Registrul Comerțului din județul în care este stabilit sediul profesional al PFA-ului / I.I.-ului radiat.

Depunerea declarației unice și a formularului 700 după radierea PFA/I.I.

După eliberarea Rezoluției pentru radiere de către Registrul Comerțului, într-un termen de 30 de zile de la aceasta, trebuie depusă Declarația Unică de radiere. Cu toate că depunerea declarației este obligatorie în acest interval de timp, contribuțiile și impozitul rezultat din aceasta vor deveni scadente la data de 25 mai a anului următor radierei.

În cazul în care PFA/I.I.-ul dvs. a fost supus impozitării în cadrul Sistemului Real, va fi necesar să depuneți încă o Declarație Unică până la data de 25 mai a anului următor radierei. Dacă PFA/I.I.-ul dvs. a funcționat sub normă de venit, nu va mai fi necesară nicio depunere în anul următor.

Formularul 700 trebuie depus prin intermediul Spațiului Virtual Privat al PFA-ului, într-un termen de maxim 15 zile de la data radierei.

Articole utile radiere PFA sau I.I.

Go to Top