dianex

Informare ANAF privind Conectarea Online a Caselor de Marcat

24 iunie 2021|Etichete: |
informare anaf

Incepand cu data de 24.06.2021, Ministerul Finantelor transmite contribuabililor prin intermediul spatiului virtual, informari privind conectarea caselor de marcat la serverul ANAF.

Mai jos redam integral comunicare transmisa pe email.

Vă comunicăm faptul că, potrivit legislației, aveți obligația de a asigura conectarea la distanță a caselor de marcat (aparate de marcat electronice fiscale – denumite în continuare AMEF), în conformitate cu prevederile art. 3 alin. (1) lit. a) din Ordinul Președintelui ANAF nr.435/25.03.2021 privind aprobarea Procedurii de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale, definite la art. 3 alin. (2) din OUG. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a
utiliza aparate de marcat electronice fiscale, la sistemul informatic național de supraveghere monitorizare a datelor fiscale al ANAF.

Termenul limită de conectare a AMEF este:

  • 30.11.2021, pentru AMEF deținute de operatorii economici încadrați în categoria contribuabililor mici și mijlocii.

Prezenta informare vine în întâmpinarea dvs. cu scopul de a preveni eventualele probleme privind conectarea AMEF, potențial generate de numărul ridicat de solicitări anticipat pe finalul perioadei și evitării penalizărilor aferente neconectării acestora la sistemul informatic al MF – ANAF. Menționăm că perioada iulie-august este caracterizată de o posibilă reducere a intensității activităților dvs., pe de o parte, și a distribuitorilor autorizați/unităților acreditate/tehnicienilor de service, pe de altă parte, respectiv, în vederea evitării supraaglomerării personalului implicat în proximitatea termenului limită din data de 30.11.2021, vă încurajăm să dispuneți măsurile ce se impun pentru finalizarea cu succes a demersurilor la care facem referire.

Conectarea AMEF la serverele ANAF va presupune renunțarea la anumite declarații care se depun periodic de către contribuabili având ca efect o simplificare a obligațiilor declarative, în eventualitatea realizării cu succes a procesului și transmiterii datelor complete.

Precizăm că, în situația în care utilizați case de marcat instalate în zone nedeservite de rețele de comunicații electronice, aveți obligația completării și transmiterii declarației prevăzute în Anexa nr. 2 la ordin, până la termenul anterior menționat.

Nerespectarea obligației de a asigura conectarea la distanță a AMEF, în vederea transmiterii de date fiscale către ANAF, constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 8.000 și 10.000 lei, în conformitate cu prevederile art. 10 lit. ff), coroborate cu prevederile art. 11 alin. (1)
lit. j), din O.U.G. Nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, cu modificările și completările ulterioare.

Pentru informații despre cum puteți conecta AMEF la sistemul fiscal informatic al MFANAF, puteți consulta ghidul pentru conectarea AMEF, disponibil online prin butonul de mai jos:

Din pacate, pana la data de 24.06.2021, Dianex a primit solicitari de conectare din partea a mai putin de 5% dintre clientii cu contract de service.

Va rugam pe aceasta cale sa va programati pentru conectarea caselor cat mai repede. NU lasati conectarea pe ultima suta de metri.

Articole despre Case de Marcat

Go to Top