Infiintare if

Poate infiinta o intreprindere familiala o persoana desemnata ca Reprezentant impreuna cu membrii de familie si afini pana la gradul al 4-lea in varsta de minim 16 ani. Asiguram intocmirea dosarului si depunerea acestuia pentru Infiintare Intreprindere Familiala (I.F.) in toate judetele tarii. Pentru clientii din judetul Prahova va stam la dispozitie si la sediul nostru din Ploiesti str. Leului nr.7 pentru consultanta si servicii complete de afaceri.

Pasi infiintare I.F.

1.Consultanta initiala:

Asiguram consultanta online, telefonica sau la sediul nostru pentru infiintarea unui I.F. Putem lamuri ce documente va sunt necesare, ce calificare trebuie sa aveti si ce conditii trebuie sa indeplineasca imobilul ales pentru sediul profesional. Va putem spune ce contributii trebuie sa platiti, ce obligatii contabile si ce conditii ulterioare trebuie sa indepliniti.

2.Rezervarea denumirii I.F.:

Dupa primirea datelor vom completa documentele necesare la ONRC pentru rezervarea firmei si le vom trimite pe email pentru semnare. Veti primi factura proforma si contractul pentru serviciile comandate.

3.Obtinere specimen semnatura

Dupa ce ridicam rezervarea de nume de la ONRC (in 24 de ore de la depunere) va vom trimite pe email dovada ridicata.

Cu dovada rezervarii primite de la noi si actul de identitate Reprezentatul IF-ului se va duce la orice notar si solicitati: SPECIMEN SEMNATURA pentru infiintare Intreprindere Familiala.

4.Completarea dosarului necesar la ONRC

  • va alegem codurile CAEN pentru activitatile pe care le veti desfasura;
  • va intocmim contractul de folosinta pentru sediul profesional (comodat sau inchiriere);
  • completam cererea de inregistrare si declaratiile de autorizare;

5.Intocmire si depunere dosar la ONRC

. Dupa ce intram in posesia documentelor solicitate (pe email), vom intocmi dosarul necesar si-l vom depune la ONRC din judetul dvs. Termenul de inregistrare a I.F.-ului este de 3 zile lucratoare de la data depunerii documentatiei finale.

6.Ridicare documente firma

Actele in original ale I.F.-ului le veti primi prin posta la adresa sediului profesional. 

Felicitari! Aveti firma dorita.

     Trebuie stiut ca odata cu ridicarea documentelor firmei DVS, incep si obligatiile, care nu sunt tocmai putine. Trebuie sa aveti in vedere:

  • in maxim 15 zile calendaristice de la data eliberarii Certificatului de Inregistrare, I.F.-ul trebuie inregistrat la ANAF.
  • (optional) in maxim 30 zile calendaristice de la data eliberarii Certificatului de Inregistrare trebuie cumparat Registrul Unic de Control de la Administratia Financiara de care apartineti;
  • trebuie sa obtineti autorizatie de Primaria localitatii in care va desfasurati activitatea (pentru anumite activitati);
  • in afara autorizatiilor de la ONRC, pentru anumite activitati trebuie sa obtineti autorizatii speciale de la: DSV, DSP, ITM, Pompieri, Directia Agricola (spre exemplu pentru o Crama trebuie sa obtineti in plus autorizatii de la DVS si Directia Agricola);

Pentru cele mai multe dintre aceste obligatii va putem ajuta NOI!

Materiale Utile

Problema pe care o au oamenii nu este ca tintesc prea sus si esueaza, ci ca tintesc prea jos si reusesc.” — Michelangelo Buonarroti