ASOCIAȚIA CLUB SPORTIV ACADEMIA „ JUNIOR ”PLOIESTI , număr de înregistrare fiscală 34742314, cu sediul în Com.Strejnicu, jud. Prahova având contul nr. RO10BRDE300SV34326983000 deschis la Banca Romana de Dezvoltare-Agentia Ploiesti , este constituită ca asociație non profit (înregistrată în Registrul entităților) cu principal obiectiv, club handbal copii baieti si fete cu vârsta de la 7 ani.

ACS Academia Junior s-a înființat în anul 2015 la initiativa unor oameni inimoși cu o experiență vasta în handbalul de înalta performanta, a caror pasiune pentru acest sport a facut ca în doar trei ani de la înființare, ACS Academia Junior să ajungă în fazele finale ale campionatelor naționale, la minihandbal, ulterior făcând pasul spre turneele finale la juniori IV, având, totodată, reprezentare și la loturile naționale.

club sportiv handbal

Component al echipei naționale de seniori a României (82 de selecții, 199 de goluri), campion național de seniori (2002-2003), component al echipelor din prima ligă spaniolă – Bidasoa Irun și BM Ciudad Encantada, precum și din prima ligă din România – Uztel Ploiești, Fibrexnylon Piatra Neamț, UCM Reșița, CSA Steaua București (echipă la care încă este jucător). Golgheter al campionatului României de două ori, participant în Liga Campionilor, Cupa EHF, Challenge Cup.

Sponsorizare microintreprindere platitoare de impozit pe venit

O sponsorizare pentru ASOCIAȚIA CLUB SPORTIV ACADEMIA „ JUNIOR ”PLOIESTI aduce, pe lângă satisfacția unui ajutor dat la consolidarea unui club care pune copii mereu pe primul plan, o serie de facilități fiscale prin care redirecționezi 20% din impozitul pentru venitul microintreprinderii către sprijinirea sportului pentru copii.

Contractul de sponsorizare pe care î-l vei primi de la Asociație respectă cadrul legal, și anume, conform Legii 32/1994 , sunt specificate clar: obiectul contractului, valoarea si durata sponsorizarii, drepturile si obligatiile părților.

Contribuabilul ASOCIAŢIA „CLUBUL SPORTIV ACADEMIA JUNIOR” PLOIEŞTI, cu domiciliul fiscal JUD. PRAHOVA, SAT STREJNICU COM. TÂRGŞORU VECHI, STR. MORII, NR.52, figurează la data de 10.12.2019 (data solicitării) în Registrul entităţilor/unităţilor de cult. Contribuabilul este înscris în acest registru începând cu data de 06.06.2019. Contribuabilul a mai fost înscris în Registrul entităţilor/unităţilor de cult şi în perioadele:

Nr crtData înscrieriiData radierii
106.06.2019

Sumele plătite ca sponsorizare se scad din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat pentru trimestrul în care au înregistrat cheltuielile respective. Sumele care nu sunt scăzute din impozitul datorat se reportează în trimestrele următoare, pe o perioadă de 28 de trimestre consecutive.

Ca exemplu, sumele platite ca sponsorizare in lunile octombrie, noiembrie si decembrie se vor scadea in limita de 20% din impozitul care trebuie plătit până la data de 25 ianuarie.

Monografie contabila sponsorizari:

Sponsorizare in bani pentru suma de 500 lei platita prin virament bancar:

6584Cheltuieli cu sumele sau bunurile acordate ca sponsorizări=5121Conturi la banci lei  500

Sponsorizare in bani pentru suma de 500 lei platita în numerar:

6584Cheltuieli cu sumele sau bunurile acordate ca sponsorizări=5311Casa în lei  500

Atât platitorii de impozit pe profit cât si microintreprinderile au obligația de a depune până la data de 25 ianuarie anul urmator declarația informativă privind beneficiarii sponsorizărilor/ mecenatului/ burselor private – F 107