Se introduce cheia cu litera P pentru a deschide casa de marcat.

PENTRU VANZARE

Se roteste cheia pana la REG. pentru a intra in meniul de vanzare. Se vor tasta:

  1. cantitatea- X;
  2.  codul articolului – PLU;
  3.  pretul articolului (ex. 3) – PLU;

daca se doreste vanzarea mai multor produse, pentru fiecare articol se repeta pasii 1, 2, 3.

  1. bonul se incheie cu – CASH/TEND pentru a finaliza vanzarea.

Pentru anularea unui bon daca nu a iesit hartie (inainte de a apasa tasta PLU)  se apasa tasta CLEAR, apoi se reia vanzarea.
Pentru anularea unui bon tiparit, dar nefinalizat (nu s-a apasat TOTAL) se apasa butonul VOID. La final se apasa SUBTOTAL pentru a verifica daca valoarea este 0 si apoi CASH/TEND pentru a finaliza bonul.
Un bon finalizat (s-a apasat tasta TOTAL)  NU se mai poate anula din casa de marcat. Bonul nu se mai da clientului, si pe baza declaratiei vanzatorului se va anula prin contabilitate.

PROGRAMARE ORA SI DATA:

Se porneste casa (tasta ON/OFF), introducem parola 11111111, apoi combinatia: 2 - 5/10 - TOTAL - Data – TOTAL – 2 - 8 - 5/10 - 2 - 4/9 - TOTAL - Ora - TOTAL

RAPOARTE:

  • Raportul X (de verificare; se scoate pentru verificare in timpul zilei. Nu este Fiscal!):Cheia se va pozitiona in dreptul literei X, apoi se apasa 100 si tasta SUBTOTAL.
  • RaportulZ (zilnic): Cheia se va pozitiona in dreptul literei Z, apoi se apasa 100 si tasta SUBTOTAL.
  •  Inlocuitor raport Z : se scoate cu raport periodic detaliat unde data de inceput si data de sfarsit este data in care a fost emis raportul Z

INSERAREA SI SCOATEREA SUMEI DIN CASA:

Pentru intoducerea de sume: Din meniul de vanzare (REG) se introduce suma apoi tasta RA.

Pentru scoaterea se sume: Din meniul de vanzare (REG) se introduce suma apoi tasta PO.

INTRODUCERE ARTICOLE:

Se introduce codul articolului (ex.1),tasta PLU, stare DEPT ( ex.1 tastatura din stanga), pret( daca vreti sa introduceti pretul),apoi tasta X/TIME, tasta RA, tasta PO, numele articolului, apoi tasta CASH/TEND.

SPA CANCEL O 14
A 5 P 13
B 4 Q 12
C 3 R 11
D 2 S +%
E 1 T TAX
F - U C/CONV
G 10 V # / NS
H 9 W RETURN
I 8 X CLERK
J 7 Y VOID
K 6 Z RA
L -% BACK PO
M ADD CHECK DOUBLE CHARGE
N 15    

PROGRAMARE ORA SI DATA:

Cheia se va pozitiona in dreptul pozitiei PGM. Introduceti ora si apasati tasta X/TIME. Apoi apasati tasta CASH/TEND si combinatia ORA(H-H-M-M) – X/TIME – CASH/TEND. (ex. Pentru a seta ora 3:15 pm, introduceti 1-6-1-5-X/TIME-CASH/TEND).

Pentru a programa data se va pozitiona cheia in dreptul PGM. Introduceti data in formatul selectat de dumneavoastra si apasati tasta X/TIME. Introduceti combinatia: DATA(D-D-M-M-Y-Y) X/TIME - CASH/TEND. (ex. Daca data este 3 ianuarie 2017, introduceti:  0-3-0-1-1-7 – X/TIME – CASH/TEND)