Pentru efectuarea oricarei operatii pe casa de marcat trebuie mai intai sa ne inregistram ca operator: 1. CASIER à  PAROLA 000 à TOTAL (inregistrare operator)

INTRARE IN VANZARE

Cantitateà X à Pret à PRET-COD ARTICOL à ARTICOL àTOTAL.
(daca avem mai multe produse pe acelasi bon, se vor repeta pasii de mai sus pentru fiecaare produs in parte)

Pentru anularea unui bon daca nu a iesit hartie (inainte de a apasa tasta PLU)  se butonul C/ON.
Pentru anularea unui bon tiparit, dar nefinalizat (nu s-a apasat TOTAL) se apasa tastele 111 – FUNC- CE/ANUL

La final se apasa SUBTOTAL pentru a verifica daca valoarea este 0 si apoi TOTAL.
Un bon finalizat (s-a apasat tasta TOTAL)  NU se mai poate anula din casa de marcat. Bonul nu se mai da clientului, si pe baza  declaratiei vanzatorului se va anula prin contabilitate.

INTRODUCERE BANI IN CASA DE MARCAT (BANII DE REST): I.C./P.C.

EXTRAGERE BANI DIN CASA : FUNC à I.C./P.C.

RAPOARTE:

 • Raportul X (de verificare; se scoate pentru verificare in timpul zilei. Nu este Fiscal!): se apasa tasta CASIER pana apare MOD  Xà se introduce parola 0000à TOTALà TOTAL
 • Raportul Z (zilnic): se apasa tasta CASIER pana apare MOD  Zà se introduce parola 0000à TOTALà TOTAL

ATENTIE!!!  Daca au trecut mai mult de 24 de ore de la ultimul raport Z, pe casa de marcat va aparea EROARE 30; trebuie scos Z-ul

 • Raport lunar: Apasati tasta C  pana apare valoare 0à CASIERà selectati cu +% si -% MOD Zà TOTALà introduceti parola 0000à TOTAL. Selectati <Raport fiscal>àTOTALà Utilizati +% si -% pt a selecta <Detaliat> sau <Sumar> à TOTALà Selectati <De la data la data> à TOTAL.Introduceti datele dupa schema: ZZLLAAZZLLAA( primele 6 litere=data de inceput; ultimele=data de sfarsit)
 • Inlocuitor raport Z : se scoate cu raport periodic detaliat unde data de inceput si data de sfarsit este data in care a fost emis raportul Z
 • Raport pe articole: apasati tasta C pana apare valoarea 0à  CASIERà cu tastele -% si +% selectati MOD Zà TOTALà introduceti parola 0000 à TOTALà utilizati +% si -% pt a selecta optiunea <Articole>à TOTAL. 

INTRODUCERE ARTICOLE:

 Din meniul Vanzareà cu tasta CASIER se merge pana la Mod Setare à TOTALà parola 0000à TOTAL. Cu tasta -% / +% se merge pana la ARTICOL se apasa TOTAL.

 • Dupa ce sistemul afiseaza<Adresa>, introduceti codul articolului (1-4500) si apasati TOTAL.
 • Dupa ce sistemul afiseaza<Cod>, introduceti codul produsului cu ajutorul tastaturii sau cu ajutorul cititorului de coduri de bare si apasati TOTAL.
 • Dupa ce sistemul afiseaza<STOC>, introduceti stocul articolului si apasati TOTAL.
 • Dupa ce sistemul afiseaza<Pret>, introduceti pretul articolului si apasati TOTAL.
 • Dupa ce sistemul afiseaza<Nume>, introduceti numele articolului si apasati TOTAL.

Pentru a introduce litere, apasati tasta [-% / +%] care afiseaza un sir de caractere in stanga ecranului. Fiecare sir include 6 caractere. Daca liter ape care o doriti nu este afisata in ecranul current apasati tasta [-%  / +%] sau FUNC si apoi [-%  / +%] pt a cauta in ecranele anterior sau urmator. Utilizati tastele de la 1 la 6 pt a selecta caracterul dorit.

 • Dupa ce sistemul afiseaza <Legatura raion> apasati TOTAL.

Se va trece automat la urmatorul articol. Apasati tasta [C] pentru a iesi din setare.

Setare ora si data

ATENTIE:  Data si ora nu se pot da inapoi decat pana la data si ora ultimului raport fiscal Z!

Pentru setarea orei la casele de marcat Nei Micro/Rhombus/Piko trebuie sa parcurgeti urmatorii pasi:

Se porneste casa de marcat - se face inregistrarea ca operator - 1CASIER - PAROLA 000 - TOTAL. Apoi se apasa pe tasta CASIER pana apare MOD S - TOTAL - PAROLA 20033002 - TOTAL - tasta CASIER pana apare TIMP - TOTAL - se scrie ora corecta de forma 1152 - TOTAL.

Pentru setarea datei la casele de marcat Nei Micro/Rhombus/Piko trebuie sa parcurgeti urmatorii pasi:

Se porneste casa de marcat - se face inregistrarea ca operator - 1CASIER - PAROLA 000 - TOTAL. Apoi se apasa pe tasta CASIER pana apare MOD S - TOTAL - PAROLA 20033002 - TOTAL - tasta CASIER pana apare DATA - TOTAL - se scrie data corecta de forma ZZLLAAAA (04112016) - TOTAL.