Pornirea se face prin apasarea tastei ON, iar oprirea prin tasta OFF.

PENTRU VANZARE

Se apasa tasta MODE - Vanzare - cod operator - CLK. Se vor tasta:

 1. cantitatea- QTY;
 2. pretul produsului – CLK;
 3.  codul articolului (ex. 3) – PLU;
 4. ST

daca se doreste vanzarea mai multor produse, pentru fiecare articol se repeta pasii 1, 2, 3.

 1. bonul se incheie cu – TL pentru a finaliza vanzarea.

Pentru anularea unui bon daca nu a iesit hartie (inainte de a apasa tasta PLU)  se apasa tasta CL, apoi se reia vanzarea.
Pentru anularea unui bon tiparit, dar nefinalizat (nu s-a apasat TL) se apasa butonul VD. La final se apasa ST pentru a verifica daca valoarea este 0 si apoi TL pentru a finaliza bonul.
Un bon finalizat (s-a apasat tasta TL)  NU se mai poate anula din casa de marcat. Bonul nu se mai da clientului, si pe baza declaratiei vanzatorului se va anula prin contabilitate.

INTRODUCERE BANI DE REST: din meniul vanzare se tasteaza suma dorita pentru rest si se apasa simultan tastele ALT si +%.

SCOATERE BANI DE REST: din meniul vanzare se tasteaza suma data ca rest si se apasa simultan tastele ALT si -%.

RAPOARTE:

 • Raportul X (de verificare; se scoate pentru verificare in timpul zilei. Nu este Fiscal!):MODE Raport X - - - - - - parola 8888 CLK TL
 • RaportulZ (zilnic): MODE - Raport Z - - - - - - -parola 9999 - CLK - TOTAL
 • Inlocuitor raport Z : se scoate cu raport periodic detaliat unde data de inceput si data de sfarsit este data in care a fost emis raportul Z
 • Raport periodic detaliat : MF - parola 9999 - 1 ST - data de inceput - QTY - data de sfarsit- VD
 • Raport periodic sumar : MF parola 9999 - 11 STL data de inceput - QTY - data de sfarsit VD
 • Raport pe articole: RAPORT X sau Z parola 9999 - CLK

INTRODUCERE ARTICOLE:

Meniu programare - parola 9999 CLK - numarul art. PLU, pe ecran apare “Pret -ST-Departament” - 1 ST - Nume - ST - cod de bare - ST - stoc - ST, - va trece automat la urmatorul articol

PROGRAMARE ORA SI DATA:

Meniu programare - parola 9999 - CLK - se apasa simultan ALT si QTY - data - ST - ora - TL

ATENTIE: Data si ora nu se pot da inapoi decat pana la data si ora ultimului raport fiscal Z!

Inainte de setarea orei sau a datei, trebuie sa va asigurati ca a fost emis raportul Z.  

Pentru setarea orei la casa de marcat Daisy Expert se vor parcurge urmatorii pasi:

 • din meniul principal (pe ecran se afiseaza VANZARE.......) se apasa tasta MODE pe ecran se afisaeaza PROGR.........., se introduce parola 9999, se apasa tasta CLK, pe ecran se afiseaza PROGR., se tine apasata tasta ALT si se apasa tasta QTY, pe ecran se afiseaza DATA, se introduce de la tastatura data si tasta ST(daca data este corecta se apasa direct tasta ST), pe ecran se afiseaza ORA, se introduce de la tastatura ora corecta urmata de tasta ST, se revine in meniul principal prin apasarea tastei MODE de 2 ori.

Pentru setarea datei la casa de marcat Daisy Expert se vor parcurge urmatorii pasi:

 • din meniul principal (pe ecran se afiseaza VANZARE.......) se apasa tasta MODE pe ecran se afisaeaza PROGR.........., se introduce parola 9999, se apasa tasta CLK, pe ecran se afiseaza PROGR., se tine apasat tasta ALT si se apasa tasta QTY, pe ecran se afiseaza DATA, se introduce de la tastatura data si tasta ST (daca data este corecta se apasa direct tasta ST), se revine in meniul principal prin apasarea tastei MODE de 2 ori.
DANA
MI S-A TERMINAT ROLA DE HARTIE SI IMI APARE LIPSA HARTIE CHIAR DACA AM BAGAT ROLELE ! AM APASAT TASTA C SI TOT ASA IMI APARE ...CE E DE FACUT?
Dianex
Buna ziua. Inchideti casa de marcat, o porniti si incercati sa puneti hartia din nou. Daca tot nu merge, trebuie sa mergeti la o unitate service cu care aveti contract. Daca nu aveti contract de service, va asteptam la sediul nostru.
Petre Emilia
Puteti sa imi spuneti cum se mai poate introduce un operator in casa de marcat Daisy Expert?
Dianex
Din meniul Vanzare, se apasa tasta MODE pana se ajunge la PROGR. - Parola 9999 - CLK - Nr.operatorului pe care vreti sa il introduceti - CLK - Parola operator - ST - Numele operatorului (poate contine pana la 12caractere si se scrie folosind transformarile de mai jos) - ST - se trece la urmatorul operator. In casa de marcat se pot introduce pana la 20 operatori.
A = 41; B = 42; C = 43; D = 44; E = 45; F = 46; G = 47 ;H = 48; I = 49; J = 4A; K = 4B; L = 4C ;M = 4D; N = 4E; O = 4F; P = 50; Q = 51; R = 52; S = 53; T = 54; U = 55; V = 56; W = 57; X = 58; Y = 59; Z = 5A