Asa cum era de asteptat, ordonanta de urgenta nr.28 din 1999 privind obligatia utilizatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, a fost din nou modificata in data de 06.07.2015 prin legea 186/2015.

De aceasta data, modificarea ordonantei de urgenta nr.28 din 1999 va aduce o mica relaxare in randul comerciantilor. Vom enumera doar doua din aceste modificari: ANULAREA obligativitatii inregistrarii bacsisului pe bonul fiscal si inregistrarea banilor personali.

De asemenea:

  • In Art.1 alin.8 se specifica foarte clar: ‘In cazul defectării aparatelor de marcat electronice fiscale, până la repunerea în funcţiune a acestora, operatorii economici utilizatori sunt obligaţi să înregistreze într-un registru special, întocmit în acest sens, toate operaţiunile efectuate şi să emită chitanţe, în condiţiile legii, pentru respectivele operaţiuni şi facturi, la cererea clientului. Obligaţia privind înregistrarea operaţiunilor efectuate într-un registru special nu se aplică operatorilor economici care desfăşoară activitatea de transport în regim de taxi.’ ;
  • In Art.1 alin 11, a fost inclusa si obligativitatea operatorilor economici de a afisa la loc vizibil un anunt detaliat de atentionare a clientilor cu privire la obligatia respectarii dispozitiilor prevazute la alin. 10.1 (in cazul in care operatorii economici prevazuti la alin. (1) refuza emiterea si inmanarea bonului fiscal clientului, cu exceptia situatiei prevazute la alin. (8), acesta din urma are dreptul de a beneficia de bunul achizitionat sau de serviciul prestat fara plata contravalorii acestuia.).