Ce a insemnat EMPRETEC pentru mine

Ce a insemnat EMPRETEC pentru mine

Unul din obiectivele mele odata cu absolvirea Workshop-ului (pentru ca nu este un curs) a fost sa scriu un articol despre ce a insemnat atelierul EMPRETEC pentru mine. Mi-am propus sa fac acest lucru la un interval de minim 30 de zile dupa absolvire pentru ca am vrut sa inteleg cu adevarat ce mi s-a intamplat acolo.

Vreau in primul rand sa detaliez cine este acest "domn" EMPRETEC. Un coleg, la un moment mai dificil din cadrul atelierului, a scris un mic text "domnului EMPRETEC", pe care l-a impartasit cu noi pe WhatsApp. Mi-a placut foarte mult, acesta fiind motivul pentru care il voi domni pe acest program in continuare.

Din punct de vedere tehnic: „EMPRETEC este un program international de dezvoltare antreprenoriala si relationara in afaceri desfasurat sub autoritatea Conferintei Natiunilor Unite pentru Comert si Dezvoltare (UNCTAD – Geneva), sustinut de Guvernul Romaniei prin Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri".  

Pentru Empreteci "domnul EMPRETEC": "Nu este o secta!", este un loc "unde nimic nu este intamplator", este mediul in care descoperi ca acest atelier ar trebui sa fie obligatoriu prin lege la deschiderea unei firme, este un program unde descoperi ca poti fi "praf" la cateva secunde dupa ce ai fost "genial", descoperi ca esecurile din viata ta au fost de fapt incercari nereusite de care aveai nevoie, ca "Fundograma" este ceva real, si cel mai important, ca intotdeauna este cineva care te va anunta: "Este ora ..., si totul este OK!".

Totul a inceput la data de 06 iulie 2017 in Iasi. Am trait intens aceasta participare chiar din prima zi. Am fost martor cum o problema organizatorica a fost rezolvata cu mare eleganta de catre o doamna deosebita din cadrul Oficiul Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie IASI fara pic de efort sau tensiune. Am aflat ulterior ca si doamna respectiva (daca cititi si dvs. aceste randuri: VA MULTUMESC FOARTE MULT!) este absolventa EMPRETEC.  

Cazati la unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Iasi, aproape toti am venit pregatiti de un sejur pe banii statului. Chiar daca in prima zi aceasi doamna din cadrul OTIMMC IASI ne spunea clar ca vom vedea orasul doar in vederi, nu cred ca a luat-o cineva in serios.

In prima zi m-am trezit la ora 6:50 (pentru ca micul dejun incepea la ora 8:00) cu supararea maxima ca aceste 9 zile vor avea o trezire foarte matinala. Dupa micul dejun, am fost indrumati catre o sala foarte cocheta si cu draperiile trase. Acolo am cunoscut facilitatorii: Cami, Alexandra, Dorel si Costi, dar si cei 29 colegi de atelier. Am intalnit oameni cu diverse asteptari, experiente, calificari si varste care au trecut de o selectie riguroasa in urma unui interviu la care au participat de 3 ori mai multe persoane decat locuri disponibile.  

EMPRETEC este despre: FAC nu INCERC ,VREAU nu TREBUIE; este despre valoarea unei imbratisari si a unui cuvant de incurajare sincere, intelegerea ca cele mai valoroase organe al unui om sunt CREIERUL si INIMA, sinceritatea dusa la limita si poate, despre a intelege ca merita sa luptam pentru a schimba ce nu ne place.

Pentru cei care si-au dorit sa acumuleze cat mai mult de la acest atelier, adica toti din grupa noastra, programul a fost infernal (maxim 4 ore de somn pe noapte), pentru ca fiecare dorea sa duca la indeplinire sarcinile pentru a doua zi si sa dovedeasca ca sunt leaderi. Fiecare dintre noi dorea sa castige lupta cu sine si mai ales sa castige acele "premii de sute de mii de euro puse in joc".  

Dupa 20 de ani experienta antreprenoriala in care credeam ca stiu sa vorbesc in mai multe limbi (inclusiv in cea "golaneasca" - termen preluat de la "enciclopedia noastra umana" pe care am avut sansa sa-l cunosc) si sa cred ca am invatat suficient pentru un antreprenor, dupa acest workshop, am realizat ca :

AI INCETAT SA INVETI! = AI INCETAT SA TRAIESTI!

Cu multumiri editorului meu preferat: Alex

Madalin Ioan

Scris de : Madalin Ioan

Inginer, Expert Contabil, Fondator Dianex, Formator Dezvoltare Compentente Antreprenoriale, Absolvent al workshop-ului de pregatire antreprenoriala UNCTAD/EMPRETEC, Antreprenor din anul 1996.

Vladimir
Salut!
De fapt Empretec este un atelier care te invata sa faci afaceri?
Sau ce este ca nu prea am inteles. Am vrut sa ma inscriu si eu, dar nu am gasit nimic pe net care sa ma convinga.

Madalin Ioan
Mai tii minte cand ti se spunea ca dragostea doare si tu nu intelegeai pentru ca nu te intalinisei cu ea! Exact la fel este daca ti-as spune eu despre EMPRETEC!
Pot sa-ti spun ca daca nu traiesti aceasta experienta nu vei intelege din vorbe. Aveam 20 de ani experienta ca antreprenor cand cam facut acest atelier si am concluzionat ca este ceva TOTAL DEOSEBIT.
In 2018 sa te lupti pentru un loc in cadul acestui workshop !!!!

Andreea
Buna Madalin,

Stii cumva unde trebuie sa ma abonez sau unde pot urmari cand se fac inscrierile la acest curs? Mi.ar placea foarte mult sa ma inscriu si mi.ar placea sa stiu din timp ca sa pot aplica.

Multumesc mult!

Cu stima,
Andreea

Madalin Ioan
Buna.
Iti multumesc pentru ca urmaresti blogul nostru.
Ar fi o mare realizare pentru tine sa te selecteze in acest minunat program.
Urmareste http://www.aippimm.ro/ , prin februarie 2018 trebuie sa apara.

Succes


Ultimele Postari

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Ultimele comentarii

Dianex
13-03-2018

Buna ziua! Asiguram sediu social doar in Ploiesti

Alexandra
13-03-2018

Buna ziua! Suntem companie cu sediul social in orașul Vaslui. Dar avem nevoie de un nou sediu social, la fel in orașul Vasl

Dianex
06-03-2018

Asiguram 2 tipuri de consultanta: 150 lei https://www.dianex.ro/consultanta-afaceri#consultanta-obligatii-antreprenori si

Simionescu Simona
06-03-2018

Buna ziua, mă interesează să înființez o firma și am nevoie de câteva lămuriri. Cat costa consultanta in afaceri?

Dianex
05-03-2018

Costul radierii la ONRC este de 600 lei cu taxele incluse. Sunt necesare documentele in original pentru respectivul SRL (CUI